منتديات القصواء الإسلامية


 
الرئيسيةالرئيسية  س .و .جس .و .ج  بحـثبحـث  التسجيلالتسجيل  قائمة الاعضاءقائمة الاعضاء  المجموعاتالمجموعات  دخول  

شاطر | 
 

 اسهل و اسرع طريقة للرز باللبن و المهلبية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
azmiralda000
عضوة جديدة


انثى عدد الرسائل : 8
العمر : 34
البلد : egypt
دعاء :

مُساهمةموضوع: اسهل و اسرع طريقة للرز باللبن و المهلبية   الإثنين 5 نوفمبر 2007 - 5:11

الرز باللبن المصرى اللذيذ

الكمية دى طبعا ممكن تضاعفيها حسب افراد اسرتك
تنعى كوب صغير ارز فى كوب لبن لمدة ساعتين ده طبعا بعد ما تكونى غسلتى الرز كويس اوى
و بعدين تحطى الرز فى حله و معاه كوب لبن على نار هادية لغاية مايستوى الرز و بعدين تضيفى عليه لتر لبن حليب و كوب كبير سكر و نص معلقة صغيرة فانيليا و اثناء ما هما على النار تضربى فى الخلاط 4 ملاعق كبيرة نشا مع ربع كوب ماء او لبن و اول ما اللبن اللى على النار يغلى توطى النار و تصبى اللى فى الخلاط بالراحة و تقلبى و فى اقل من 3 دقايق هيكون جاهز معاكى اسهل و اسرع رز باللبن ان شاء الله و طبعا تحطيه فى اطباق او كبايات و تسيبيه يبرد شوية و بعدين تدخليه التلاجة


المهلبية

المهلبية هى نفس طريقة و مقادير الرز باللبن بس من غير رز
و ممكن تزودى معاها معلقتين كبار كاكاو سادة المر و تبقى مهلبية شوكولاته تحفة الاطفال هيحبوها اوى ان شاء الله

ملاحظات

ممكن بدل اللبن الحليب تستخدمى لبن بودرة فى الوصفات دى كلها انا بستخدم معلقة كبيرة لكل كوب ماء يعنى 4 ملاعق للتر
بضرب النيدو مع الماء كمان فى الخلاط عشان يدوب كويس
و فى مهلبية الشيكولاته بضرب معاهم كمان الكاكاو فى الخلاط
الاسرع بقى لو عندك غلاية الماء الكهربائية
يبقى هتسخنى الماء و تحطيه على النار و تاخديه شوية صغيرين تضربيهم فى الخلاط مع ... النيدو ... النشا ... الكاكاو حسب كل وصفة


لو جربتو وصفات و نجحت ادعولى و ردوا عليا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
أمال
مشرفة
مشرفة


انثى عدد الرسائل : 577
العمر : 52
دعاء :

مُساهمةموضوع: رد: اسهل و اسرع طريقة للرز باللبن و المهلبية   الإثنين 5 نوفمبر 2007 - 13:11

ماشاء الله اختي وصفاتك تهبل تسلمين

_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://aljanah.ahlamontada.com/index.htm
نسيم الجنة
إدارة المنتدى
إدارة المنتدى


انثى عدد الرسائل : 1748
العمر : 44
البلد : مصر
دعاء :

مُساهمةموضوع: رد: اسهل و اسرع طريقة للرز باللبن و المهلبية   الإثنين 5 نوفمبر 2007 - 16:25

تسلم الايادى حبيبتى

_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
نور الاسلام
مشرفة سابقة
مشرفة سابقة


انثى عدد الرسائل : 162
العمر : 41
البلد : مصر
دعاء :

مُساهمةموضوع: رد: اسهل و اسرع طريقة للرز باللبن و المهلبية   الإثنين 5 نوفمبر 2007 - 18:44

تسلم الايادى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
azmiralda000
عضوة جديدة


انثى عدد الرسائل : 8
العمر : 34
البلد : egypt
دعاء :

مُساهمةموضوع: رد: اسهل و اسرع طريقة للرز باللبن و المهلبية   الإثنين 5 نوفمبر 2007 - 21:12

الله يسلمكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
ام جنه
إدارة المنتدى
إدارة المنتدى


انثى عدد الرسائل : 3944
العمر : 35
البلد : مصر
العمل/الترفيه : محفظة قرءان
دعاء :

مُساهمةموضوع: رد: اسهل و اسرع طريقة للرز باللبن و المهلبية   الإثنين 5 نوفمبر 2007 - 22:15

تسلم ايديك يا غاليه

_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
أم نضال
ملكة جمال المنتدى
ملكة جمال المنتدى


انثى عدد الرسائل : 2259
العمر : 49
البلد : فلسطين
المزاج : سعيدة
دعاء :

مُساهمةموضوع: رد: اسهل و اسرع طريقة للرز باللبن و المهلبية   الثلاثاء 4 ديسمبر 2007 - 5:45


_________________







الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
المتجدده
أفضل عضوة لهذا الشهر
أفضل عضوة لهذا الشهر


انثى عدد الرسائل : 116
العمر : 29
البلد : السعوديه
دعاء :

مُساهمةموضوع: رد: اسهل و اسرع طريقة للرز باللبن و المهلبية   الخميس 20 ديسمبر 2007 - 19:34

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
اسهل و اسرع طريقة للرز باللبن و المهلبية
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات القصواء الإسلامية  :: 
منتديات الأسرة المسلمة
 :: منتدى لكِ سيدتي للطبخ العربي :: الحلويات
-
انتقل الى: