نسيم الجنة إدارة المنتدى
عدد الرسائل : 1748 العمر : 52 البلد : مصر دعاء :
| موضوع: خطوات و تجهيزات لرمضان - شاركى معنا السبت 9 أغسطس 2008 - 6:07 | |
| رمضان على الابواب بيدق الباب ..دق دق
اللهم بلغنا رمضان و تقبل فيه صيامنا و قياماا خالصا لوجهك الكريم
يا بنات ايه رايكم كل واحده تحكى لنا عن مقاضى رمضان او طلبات رمضان
يعنى ايه الطلبات الاساسيه اللى بتشتريها او بتحتاجها فى رمضان
و ايه الحاجات اللى بتدخل بيتها بس فى رمضان
بتروحى السوبر ماركت و معاك ورقه طويله عريضه مكتوب فيها ايه ؟
الطلبات اللى بنشتريها من السوق فقط بمناسبه رمضان
زى القطايف عندنا مثلاا و قمر الدين
ايه الحاجات اللى بتخزنيها او بتعمليها قبل رمضان
التجميد .. الحفظ .. اللحوم انواعها .. المعجنات بتتصرفى فيها ازاى ؟
خلونا نفيد بعض اللى ناسيه تفتكر و اللى مش عارفه تتعلم و اللى جديده اول رمضان لها بفى بيتها تنورناو اليكن بعض الافكار - أفرمي كمية من الثوم , و لكن فرما خشنا , ثم توضع في كيس بلاستيكي . يغلق الكيس على شكل كيس الملوخية المجمد , و يحفظ في الثلاجة .
- تفرم كمية من البصل على ألا يكون ناعما , ثم يوضع في كيس بلاستيكي , و يغلق الكيس بنفس الطريقة و يحفظ في الفريزر . و عند الحاجة لاستعماله , تؤخذ الكمية المطلوبة و يعاد بسرعة الى الفريزر .
- تفرم كمية من الخضراوات مثل البقدونس , و الكزبرة , و الشبت , و الكرافس تقطيعا خشنا , ثم تحفظ في أكياس بلاستيكية بنفس الطريقة مع كتابة اسم كل نوع على ورقة صغيرة ثم تلصق على الكيس بشريط لاصق (سيلوتيب - selo tape ) و تحفظ في الفريزر . و عند الحاجة لاستعمالها , تؤخذ الكمية المطلوبة ثم يعاد الكيس بسرعة الى الفريزر .
- تجهز كمية من العصاج , و تقسم على أكياس حسب كل أكلة , و توضع في الفريزر لوقت الاستعمال .
- تجهز الكبيبة الشامية , و تحشى , و ترص في أطباق فيبر و تغطى بالبلاستيك و تحفظ في الفريزر . و تخرج من الفريزر قبل القلي مباشرة .
- تجهز الكفتة , و تشكل على هيئة أصابع , ثم ترص في طبق فيبر و تغطى ببالبلاستيك و تحفظ في الفريزر , و قبل الاستعمال , تخرج من الفريزر , و ترص في صينية و تدخل الفرن .
- تجهز الطعمية (الفلافل) و ذلك بفرمها , ثم تقسم على أكياس بلاستيكية بحيث تكون الكمية مناسبة لأكلة واحدة , ثم تحفظ في الفريزر .
- يدمس كمية من الفول , و تقسم على أكياس بلاستيكية , و تحفظ في الفريزر لحين الاستعمال .
- يجهز البوفتيك , أي يتبل و يغمس في الدقيق ثم البيض ثم البقسماط , ترص قطع البوفتيك منفصلة عن بعضها في طبق فيبر , و تغطى الطبقة الأولى ببلاستيك ثم ترص طبقة ثانية بنفس الطريقة و هكذا حتى يمتلئ الطبق بكمية تكفي لأكلة واحدة , ثم تحفظ في الفريزر . و تخرج من الفريزر قبل القلي ب 10 دقائق .
- لعمل الشيش طاووق , تقطع صدور الدجاج و تتبل , ثم تقسم على عدد الأكلات , توضع كل أكلة في كيس بلاستيكي , وتحفظ في الفريزر لحين الاستعمال . و يمكن تجهيزها في الأسياخ الخشبية , و وضعها في طبق فيبر و تغطى بالبلاستيك و تحفظ في الفريزر .
- يتبل الدجاج للشوي و يحفظ في الفريزر في أكياس بلاستيكية , و يخرج من الفريزر قبل الاستعمال .
- يمكن عمل خلطة المحشي الخاص بالخضراوات و الكرنب (الملفوف) و تحفظ في أكياس بلاستيكية و تحفظ في الفريزر . و قبل الاستعمال تخرج من الفريزر ثم يضاف اليها الأرز و الخضرة و البهارات و الملح , و تستخدم للحشو .هيا يا اخواتى من تضيف هنا بعض الافاكار الاخرى و الاقتراحات؟؟ | |
|
تـاج الوقار مشرفة
عدد الرسائل : 962 العمر : 37 البلد : قلب احبابي دعاء :
| موضوع: رد: خطوات و تجهيزات لرمضان - شاركى معنا الإثنين 25 أغسطس 2008 - 11:26 | |
| اللهم بلغنا رمضان و تقبل فيه صيامنا و قياماا خالصا لوجهك الكريم
جزاك الله خيرا نسيم فكرة جميلة جدا | |
|
طالبة العفو من الله مؤسسة المنتدى
عدد الرسائل : 1879 دعاء :
| موضوع: رد: خطوات و تجهيزات لرمضان - شاركى معنا الخميس 25 سبتمبر 2008 - 3:47 | |
| جميل ماشاء الله يا نسيم تسلمين حبيبتي | |
|